POPŻ Podprogram 2016

PODPROGRAM 2016 – efekty

W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017, współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Słupsku. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 2630 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 112,99321 ton żywności
  • 16132 paczki żywnościowe

W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 32 warsztatachedukacyjnych, w których udział wzięło 257 osób.

Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne –7 spotkań dla  84 uczestników
  • Żywieniowe –14 spotkań dla 109 uczestników
  • Kulinarne – 6 spotkań dla 22 uczestników
  • Niemarnowanie żywności - 5 spotkań dla 42 uczestników